‘TheGrefg’ i la iaia del carrer de l’Obac

La societat de la qual és titular el ‘youtuber’ i una escaldenca de més de 80 anys mantenen un pols judicial des de fa més de tres anys en un edifici mig desballestat i convertit en una gelera on malviu la dona per les condicions que presenta l’immoble

Comentaris

Una escaldenca de més de 80 anys denuncia que està passant el quart hivern vivint en un pis que s’ha convertit en una gelera per les condicions que presenta l’immoble, mig desballestat perquè el seu titular voldria reformar-lo però abans voldria que l’única ocupant que hi queda toqui el dos. Per ara, la societat titular de l’immoble, del qual n’és el màxim responsable David Cánovas, el ‘youtuber’ popularment conegut com com ‘TheGrefg’, no ha dut a terme les obres de mínims que la Batllia li ha exigit per garantir l’habitabilitat digna de la iaia.

La dona fa pràcticament quatre dècades que s’està en aquell doble habitatge (portes primera i segona) de la segona planta d’un edifici del carrer de l’Obac, a Escaldes. Quan al 2020 l’anterior propietari va informar als ocupants de l’immoble que vendria l’edifici, ja eren pocs els que hi eren. Els va demanar que si era possible anessin deixant els seus pisos. Ho van fer tots menys aquesta dona que vivia amb un dels fills, que també deixaria l’habitatge. L’immoble el va comprar l’estiu del 2020 la societat Grefito SLU. I a final d’aquell any van començar els problemes. La pugna judicial que fa més de tres anys que mantenen la societat de ‘TheGrefg’ i la dona, que lamenta que per quart hivern consecutiu ha de viure en una gelera perquè la Batllia no la protegeix prou.

La dona ha arribat a denunciar a la policia que en alguna estança de l’immoble va arribar a trobar penjat el cap d’una nina, fet que va considerar una amenaça que els responsables de Grefito van negar. Van negar ser-ne els autors de la seva posada en escena. No van poder pas negar el fet. Cert és, però, que havent d’afrontar la reforma de l’immoble, i amb la dona a dins, van començar a desmuntar tots els habitatges, traient tots els finestrals, amb la qual cosa la corrent d’aire que passa és d’allò més notable. Menys els dos pisos on viu la dona, la resta estan sense finestres.

L’immoble, en el qual ja hi quedaven al seu dia pocs ocupants, el va comprar l’estiu del 2020 la societat Grefito SLU, propietat del famós creador de continguts David Cánovas. I a final d’aquell any van començar els problemes

La iaia va exigir que es prenguessin mesures per pal·liar els efectes del desmuntatge dels finestrals, al·legant que no se la pot fer fora perquè té, de paraula, verbal, un contracte d’arrendament vitalici, perquè així eren a l’època. Que aquest és un dels debats. Grefito no nega que la dona és la posseïdora de dos pisos i dues places d’aparcament. I l’arrendatària d’un traster. Però ha exigit proves documentals de tal lloguer. I la dona exposa que no pot portar proves documentals d’una cosa que no ha existit mai perquè a l’època no hi havia contractes de paper. Sinó de paraula. I que no hi ha dubte que ella és la successora del seu marit, amb qui va fer els tractes l’anterior propietat.

En fi, un embolic de mil dimonis que ja va començar amb les canonades glaçades i la petició de la dona perquè s’arrangés la situació. Aquesta sí que es va resoldre. I la societat de ‘TheGrefg’ va culpar la dona del cas, perquè no havia deixat oberta alguna aixeta perquè corregués l’aigua mentre ella s’estava uns dies amb el seu fill en el nou pis d’aquest per poder-se refer d’una malaltia. Que aquesta és una altra: Grefito SLU manté que si té lloc on anar, hi hauria d’anar i no entorpir la reforma de tot l’immoble. Però la iaia defensa que és casa seva. Que ho ha estat i ho continua sent.

I per molt que la Batllia ha obligat ‘TheGrefg’ a refer, tapar o tapiar les finestres per evitar que la dona passi fred, la societat Grefito no ho ha fet. Entén que si es permet el desnonament de la dona, haver d’afrontar ara per ara les obres que se li demanen, si que sigui a precari, és un cost molt elevat. Un cost que tampoc considera la Batllia que sigui tant. Però aquest és un altre dels elements que lamenta la dona afectada: la Batlia va molt ràpid a exigir que la dona compleixi les resolucions que dicta en contra seva, però en canvi s’ho pren en calma quan les resolucions afecten i les hauria de complir el ‘youtuber’.

I tal dia farà un any. Al carrer de l’Obac hi ha un ‘youtuber’ que pretén fer una inversió immobiliària i hi ha una iaia que li planta cara. Que vol viure a casa seva. I ho pretén fer en condicions dignes. No enmig d’una glacera.

Comentaris (63)

Trending