Els Mossos d’Esquadra han detingut un lladre que perseguia a dones grans pel carrer i quan aconseguia una víctima fàcil, quan entrava al portal de casa seva, les atacava amb violència fins que els hi podia robar joies o les bosses de mà. Una minuciosa investigació de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat, després de veure diverses gravacions de càmeres de seguretat de les zones on havia actuat el van poder identificar i relacionar amb un home que ja tenia més de deu antecedents per delictes semblants. En total, fruit d’aquesta investigació, s’ha pogut relacionar l’home amb quatre robatoris que van patir quatre dones grans a l’Hospitalet de Llobregat, tots amb el mateix modus operandi. 

L’home, de 47 anys i nacionalitat dominicana, rondava la zona amb un patinet elèctric fins que escollia a una víctima fàcil. La seguia fins al portal de casa seva i allà l’atacava. L’ús gratuït de la violència amb les dones, d’edat avançada i mobilitat reduïda, en diverses ocasions va comportar lesions afegides al robatori.

Els fets s’han registrat entre el mes de setembre i el mes d’octubre i si bé se n’han denunciat més, ara per ara només s’han pogut imputar al detingut aquests quatre. Els investigadors segueixen treballant per poder-lo situar al lloc dels fets dels altres robatoris violents denunciats

Les càmeres el van delatar

Els investigadors van analitzar acuradament recorreguts, punts de confluència i itineraris de l'implicat fins a obtenir imatges de diferents càmeres de seguretat on es veia perfectament l’autor de les estrebades i van identificar així l’autor dels robatoris violents. L’home passejava per la zona, sense tapar-se la cara, abans de cometre l’atac, fet que va permetre als Mossos poder-lo identificar. Quan va poder ser arrestat es va demanar autorització judicial i es va fer una entrada i escorcoll a casa seva. Els investigadors van localitzar peces de roba i complements emprats en els robatoris violents.

El lladre del patinet, a presó

Després de ser entregat al jutge de guàrdia de l’Hospitalet de Llobregat, per la reincidència i la brutalitat de la violència gratuïta que feia servir contra les dones a qui atacava, va ser enviat a la presó. L’home acumula dotze antecedents per diferents delictes contra el patrimoni.