Matí de desnonaments a Ciutat Vella, on s’han fet efectius dos dels quatre llançaments previstos a diferents punts del districte, tots ells propietat de fons voltors. Finalment se n’han executat dos en únic immoble, al carrer del Carme 106. Allà, una quarantena de persones han intentat evitar-ho concentrant-se a la porta, però la comitiva els ha acabat fent efectius. Al bloc de pisos hi queden ja només dos veïns i les entitats denuncien que s’hi faran pisos de luxe.

Un desnonament denunciat a les Nacions Unides

Al migdia ha hagut de marxar de casa, la Danitza, una veïna que hi vivia des de feia 16 anys i que s’havia convertit en una icona al barri. El bloc és propietat del fons Optimum Re i, segons les entitats en defensa de l’habitatge, la veïna té dret a tenir un lloguer social per ser una persona vulnerable i és per això que van decidir portar el seu cas a les Nacions Unides.

Des del Sindicat de l’Habitatge expliquen que l’Ajuntament ha actuat en la mediació i s’ha ofert a pagar els 1.300 € de lloguer, però la propietat s’hi ha negat. També expliquen que estan en espera que l’Ajuntament de Barcelona sancioni Optimum Re Cerberus per incompliment de la Llei 24/2015.

Un segon desnonament, també al carrer del Carme

Allà mateix també s’ha executat el llançament de la Maria i la seva família, amb dos menors, que ocupen un pis també al carrer del Carme, 106, des del febrer del 2022. Els sindicats expliquen que, encara que són a la llista d’espera de la Mesa d’Emergència, de moment no tenen cap alternativa que no sigui una pensió. A més, se’ls ha denegat la moratòria de desnonaments.

desnonament carrer carme barcelona

Aturats la resta de desnonaments

Pel que fal al desnonament del carrer de l’Argenter, 19, finalment ha quedat aturat. En aquest cas, era el quart intent de fer fora la Zineb, el seu marit, que està malalt, i els seus tres fills, dos d’ells menors d’edat. Al·leguen que estan en situació de vulnerabilitat i sense alternatives. De fet, figuren entre els 20 primers casos de la Mesa d’Emergència. També s’ha posposat el desnonament que s’havia de fer a les 11 h al carrer de Sant Antoni Abat, 6, on viu el Khadija en un pis de la Sareb.