"No podia respirar": un jove d'Hostalric denuncia una agressió de vigilants de Renfe

Renfe obrirà un expedient informatiu per determinar si l'actuació del personal de seguretat a l'estació de Maçanet de la Selva compleix la normativa

RedaccióActualitzat

Mai s'havia imaginat que li passaria a ell. En Maru, de 19 anys, va ser el protagonista aquest dimarts d'una agressió a l'estació de Maçanet de la Selva, a la Selva. El personal de seguretat el va tirar a terra i retenir amb força. 

Va agafar el tren a Girona per anar fins a Hostalric, al seu poble. Quan el revisor va passar, en Maru li va ensenyar el bitllet, però quan va veure que no era el que tocava el va fer baixar del tren a l'estació de Maçanet de la Selva, a pocs quilòmetres de Girona.

Ell mateix es va oferir per pagar el bitllet correcte que tenia un cost de 2,15 euros: "Tenia efectiu i volia pagar", explica, però el revisor no li va fer cas. Com tampoc va fer cas a una altra passatgera que es va oferir per pagar-li el bitllet. 

Un cop a l'andana, va ser quan dos homes encarregats de la seguretat de l'estació el van tirar a terra i el van retenir: "El moment que em van agafar del coll, no me n'oblido. Van ser cinc segons que no podia respirar", comenta l'agredit. 

Els dos vigilants de seguretat retenint en Maru a l'estació de Maçanet de la Selva (CCMA)

Mentrestant, una munió de passatgers del tren mirava amb incredulitat l'escena amb crits de: "Ho denunciarem", "Pareu ja!", "Pobre noi!", i quan el tren va arrencar el van aturar per no deixar en Maru sol en aquella situació.  

Un dels passatgers, Iñigo Aguilar, ho relata així: 

"A Maçanet l'han agafat a la força i l'han fet baixar del tren. Tot per no tenir el bitllet. I quan l'han fet baixar han començat a agafar-lo pel coll i jo mateix els hi he dit que l'ofegarien" 

Aquest dijous en Maru presentarà una denúncia pel tracte vexatori i les lesions. Podrà aportar totes les imatges dels passatgers com a prova de l'agressió, un fet que agraeix, ja que si no seria més difícil demostrar el que va passar, i també un informe mèdic de les conseqüències de l'agressió. 

Renfe obrirà -un cop vegi les imatges- un expedient informatiu al personal de seguretat i, si les accions dutes a terme pels vigilants a Maçanet no responen a la normativa, sol·licitaran que l'empresa de seguretat els aparti del servei fins que acabi la investigació. 

En Maru té lesions a les mans i a les cames (CCMA)
ARXIVAT A:
Renfe
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut