Desenes de milers de persones s'han reunit aquest dissabte amb motiu del dia de l'orgull (el passat 28 de juny) als carrers de Londres per celebrar el colorit i festiu desfilament anual. No obstant això, l'esdeveniment s'ha vist interromput durant uns 15 minuts a causa d'una protesta duta a terme pel grup ecologista "Just Stop Oil", que denuncia que alguns dels patrocinadors del desfilament d'enguany són empreses "molt contaminants". Com a resultat d'aquesta interrupció, set persones han estat detingudes. La marxa ha començat a Hyde Park i ha avançat pels cèntrics carrers de Picadilly i plaça de Trafalgar, en direcció a l'avinguda governamental de Whitehall, on estava previst que el desfilament culminés al voltant de les 17:00 hores. La processó, formada per més de 600 organitzacions del col·lectiu LGTBI, ha estat plena de banderes de l'arc de Sant Martí i ha atret manifestants de diverses procedències.

No obstant això, la desfilada s'ha vist momentàniament aturada quan activistes del grup "Just Stop Oil", que s'oposa a l'extracció i ús de combustibles fòssils, han bloquejat el pas d'un camió de Coca-Cola a l'encreuament de Picadilly amb Down Street, al centre de la capital britànica. Aquesta acció ha provocat que el desfilament s'aturés durant uns 15 minuts fins que la policia ha intervingut i ha detingut les set persones responsables d'aquesta acció.

La Policia Metropolitana de Londres ha emès un comunicat informant sobre les detencions i assenyalant que els individus han estat arrestats per alteració de l'ordre públic. El grup ecologista "Just Stop Oil" també ha emès un altre comunicat en què expressen el seu descontentament amb l'associació organitzadora de l'esdeveniment de l'Orgull ja que en formaven part empreses patrocinadores que consideren "altament contaminants". Segons el grup, això "avergonyeix" la comunitat LGTBI en un moment en què gran part del món cultural ha decidit trencar llaços amb sectors que consideren "tòxics".

Prèviament, el grup ecologista havia advertit que interrompria la marxa de l'Orgull si no es retirava la publicitat de les empreses patrocinadores, entre les quals es troben United Airlines, Coca-Cola i Netflix. Davant aquestes amenaces, l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, membre del partit laborista, va reconèixer la importància del grup "Just Stop Oil" com a destacat grup de pressió social pel que fa al canvi climàtic.