Torna a les notícies
La Societat Catalana de Comunicació celebra el trentè aniversari amb una jornada i el lliurament dels Premis CAC a la investigació
24/01/2017

La Societat Catalana de Comunicació (SCC), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), celebrarà els trenta anys de la seva fundació en la 8a Jornada de Recerca, que tindrà lloc a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona), el proper dijous, 26 de gener, a partir de les deu del matí. Inauguraran la jornada Joandomènec Ros, president de l’Institut, i Jordi Berrio, president de la SCC.

En la jornada se celebrarà una taula rodona en la qual s’abordaran els reptes assolits per la SCC en aquests trenta anys. Hi participaran tots els expresidents de l’entitat: Miquel de Moragas (1986-1987), Josep Maria Casasús (1987-1990), Jaume Guillamet (1991-1996), Josep Maria Martí (1997-2005), Maria Corominas (2006-2009) i Rosa Franquet (2009-2015). María José Recoder, degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), moderarà la taula rodona.

En la segona part de la jornada, en una taula moderada per José Fernández-Cavia, director del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), els mateixos contertulians abordaran el futur de la recerca en comunicació i el paper que hi pot desenvolupar la SCC.


Per últim, a la una del migdia, es lliuraran el XXVIII Premis CAC a la investigació sobre comunicació audiovisual que condedeix el Consell de l’Audiovisual de Catalunya. La presentació anirà a càrrec del president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher. La lectura del veredicte la farà el vicepresident del CAC, Salvador Alsius. Posteriorment, intenvindràn els dos guardonats. Primer Dolores Costa, que ha obtingut el segon premi amb el treball ¿A quién le importa? Radio especializada musical en España desde la perspectiva del servicio público i, després, el guanyador del primer premi, Ignacio Bergillos, autor de la recerca Participación de la audiencia y televisión en la era digital. Propuesta de análisis y evolución de las invitaciones a la participación en la TDT y en otras plataformas.

Sergi Cortiñas, vicepresident de la SCC, clourà la jornada, amb què s’inauguren les activitats del curs 2016-2017 de la SCC. En finalitzar l’acte es brindarà amb una copa de cava gentilesa de l’empresa Gramona.

Programa i inscripcions