LA MARINA PLAZA

SUBSCRIU-TE
Inicia sessió
SENSE TREN DÉNIA-GANDIA
50 ANYS. 1974-2024.
SENSE TREN DENIA-GANDÍA
Publicat: Divendres, 12 novembre, 2021

Les platges amb murs de posidònia i dunes resisteixen el temporal a Dénia

  • Les barreres naturals han evitat que els arenals de la Marineta Cassiana o d'algunes zones de les Marines hagen patit una regressió greu. Altres trams de costa no poden dir el mateix

Platja de la Marineta Cassiana.

Després de quatre dies seguits de temporal de mar, que finalment està remetent aquest divendres, hi ha una evidència sobre la manera de preservar un litoral de vegades tan castigat com el de Dénia. La posidònia oceànica o les dunes funcionen. Un bon exemple és la Marineta Cassiana, on si bé és cert que un poc d'aigua s'ha colat fins al mur del passeig, l'arena en general ha resistit amb molta fermesa gràcies al dic d'algues, que ha esmorteït l'embat de les onades.

El fet que no es reculla aquesta planta marina durant la tardor i l'hivern és vital per frenar la regressió costanera. No és la recepta natural única. Al litoral nord, els cordons dunars també han pal·liat allà on encara sobreviuen el pitjor del temporal, com s'ha pogut apreciar a les Marines o la part més septentrional de les Deveses. Res a vore per exemple amb el Blay Beach o amb la part sud de les Deveses, on l'aigua, una vegada més, ha colpejat amb ferotgia els murs de les construccions. De les antigues i de les noves.

La Marina Plaça, periodisme passe el que passe... sempre

Portem junts 10 anys. I junts hem viscut ja de tot: inundacions, incendis, crisi, moments durs i altres molt bons, gestes socials i onades de solidaritat de les quals ens hem sentit orgullosos... Per això, tampoc ara anem a rendir-nos. Volem seguir amb tu, fent el que sabem fer: periodisme. Ens ajudes?

SUBSCRIU-TE

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.